Segur que molts de vosaltres disposeu de segona residència per passar les vacances envoltats de sol, platja i mar. Ara bé … a quants us ha passat d’estar tranquil·lament a casa i confiats que tot està bé, i rebre un missatge del vostre veí en el que us diu: ‘acaben d’entrar a casa teva de la platja!

Les segones residències, solen estar més oblidades i per això són susceptibles de patir robatoris o ocupacions, de manera que la seguretat és vital per evitar qualsevol imprevist. Avui et donem alguns consells per protegir la segona residència amb Rigau.

Consells per protegir el teu segona residència

El furt i l’ocupació, dos grans perills

Segons un estudi, els dos escenaris que més solen produir-se en habitatges de segona residència són:

  • El furt. Els inquilins deixen la casa després d’unes llargues vacances i els lladres aprofiten la seva absència per entrar i emportar-se els béns aliens que siguin de més fàcil transport.
  • L’ocupació. A l’tractar-se d’un habitatge que només està habitada en períodes de vacances, els ocupes aprofiten l’absència dels inquilins per habitar els habitatges que aparentment semblen abandonades.

Haurem de tenir en compte que molts dels furts o ocupacions es produeixen en residències que estan generalment apartades de centre, i que per tant, els inquilins poden accedir-hi sense ser vistos.

Com protegir la nostra segona residència?

Sens dubte, per estar tranquil i evitar qualsevol tipus de preocupació és important que tinguis en compte certs aspectes que garantissin la protecció i la seguretat del teu segona residència. Consells per protegir la segona residència:

  • És vital que coneguis als teus veïns per demanar-los ajuda
  • Assegura finestres, portes i panys
  • Il·luminació nocturna amb punts d’accés
  • Instal·lar càmeres de seguretat i una alarma

Coneix als teus veïns o algú de confiança

Conèixer als teus veïns o si tens familiar a la localitat de la teva segona residència et permetrà que aquests puguin fer una ullada a l’a habitatge, comprovant que tot està en ordre. Això et aportarà seguretat davant de qualsevol incident.
Tingues en compte que en cas que no tinguis ningú a prop que pugui realitzar aquesta acció, podràs recórrer a la contractació d’un servei de vigilància discontínua. Aquest servei simularà la situació com si algú visqués en aquest habitatge.

Assegura finestres, portes i panys

És important que el teu pany o barret fort serà de seguretat antibumping. Aquest tipus de panys impediran que els lladres tinguin facilitat per accedir als habitatges amb el mètode “bumping”. Un dels sistemes més usats per a aquests.
També és important que portes i finestres estiguin baixades, així com les finestres. Si és possible, es recomana que aquestes siguin de seguretat.

Il·luminació nocturna amb punts d’accés

Un altre mètode que sol resultar és fer veure que habitatge està habitada. Per a això, s’encenen els llums de l’interior en diferents punts estratègics de l’habitatge.

Instal·lar càmeres de seguretat i una alarma

En moltes situacions més val prevenir que curar. És per això que si vas a estar molt temps sense freqüentar l’habitatge et recomanem la instal·lació d’una càmera de seguretat o una alarma connectada a la policia. Això sens dubte servirà com a element dissuasori per als possibles assaltants.

En qualsevol cas et recomanem contactar amb RIGAU, el teu manyà de confiança amb mes de 25 anys d’experiència en tota la província de Girona. I amb això donem cobertura del nostre servei de serralleria a tota la zona de Girona, Salt, Roses, Palamós, Castelló d’Empúries, Castell-Platja d’Aro, Cassà de la Selva, Figueres, Sant Feliu de Guíxols, Banyoles, Santa Coloma de Farners, Calonge, l’Escala i Llagostera. Garantint així la màxima seguretat en habitatges de segona residència.

No esperis més i contacta amb nosaltres. En situacions així, més val prevenir que curar.

972 20 20 04