Sabies que més de l’70% dels panys poden obrir-se amb el mètode bumping? Això fa que ens preguntem si el sistema de seguretat que tenim implementat en el nostre habitatge sigui de el tot segur o no, davant d’aquesta nova metodologia de robatori. Avui al nostre blog t’expliquem què és el mètode bumping i com protegir-nos davant d’això.

mètode bumping

Què és el bumping?

El bumping es conegut com aquell mètode de robatori en què els lladres aconsegueixen obrir una porta sense la clau de l’propietari i sense la necessitat de forçar el pany. Sorprenent, oi?

I com ho fan?

Primerament s’introdueixen en el cilindre del pany una clau manipuladora i la colpegen per fer ballar els pistons de el cilindre. Amb això aconsegueixen que els pistons saltin i que la clau pugui girar. El més perillós de l’mètode bumping és que s’executa en menys d’un minut i no fa malbé el sistema de tancament de la perta pel que és un sistema molt ràpid de robatori i que costa apreciar a simple vista.

Per què el bumping és considerada una de les tècniques més perilloses?

Quan pensem en un robatori, el primer que se’ns ve al cap és el pany forçat, la porta trencada i una infinitat de destrosses.

Amb el mètode bumping ocurre una altra cosa. La senzillesa d’aquest mètode fa que els lladres puguin obrir les portes de qualsevol habitatge de forma ràpida i eficaç. És per aquest motiu que s’ha convertit en una de les tècniques més perilloses per a propietaris i per als sistemes de seguretat en si.

¿Com evitem aquest problema?

Després d’analitzar com aquest sistema de robatori està afectant cada vegada més als propietaris de molts habitatges, podem dir que hi ha molts factors que influeixen en com lluitar davant d’aquests atacs.

Primer de tot haurem de valorar quin tipus de porta tenim. Tingues en compte que disposar d’una porta de seguretat dificultarà el fet que el lladre pugui accedir al teu habitatge a través del mètode bumping. Principalment perquè aquest tipus de portes ofereixen una major resistència i seguretat.

D’altra banda, una altra opció és la d’instal·lar un barret fort antibumping, garantit per un manyà especialitzat. Aquest barret fort evita que el lladre pugui introduir la clau al pany i pugui colpejar-la, dificultant així l’accés a qualsevol habitatge.

 

Et recordem que RIGAU és el teu serraller urgent de confiança, en què a més de poder atendre’t davant de qualsevol emergència i en el menor temps possible, posa a la vostra disposició tot tipus de sistemes de seguretat enfront de qualsevol mètode de robatori. Reforça la seguretat de casa teva i la dels que t’envolten amb RIGAU, el teu serraller de confiança de la província de Girona.

I si després de llegir aquest bloc, segueixes amb dubtes … Contactaamb nosaltres!

 

 

972 20 20 04